tirsdag 14. oktober 2014

Eventyrlig vottesamarbeid


Endelig kan vi vise fram boka vi har jobba med i mange måneder! Det har vært en eventyrlig ferd mot en eventyrlig vottebok! Begynnelsen på eventyret kan du lese om på bloggen vår, Eventyrlige votter.


Og hvem er så vi? Åtte strikkere, bloggere og mønstermekkere som har funnet hverandre på nettet. Med felles interesse for farger og mønsterstrikk, ull og votter. Ann (Pinneguri) var vel den første jeg ble kjent med, eller den første jeg traff utenfor nettet også. Vi to ble invitert av Judith til Sjølingstad i vår. Der traff vi også Cecilie (FrkChilli), som henta oss på stasjonen i Kristiansand, viste oss garnbutikken hun jobber i og kjørte oss til Sjølingstad. Frida(Silkesauen) traff jeg i Oslo en grå og sørpete vinterdag. Men kaffen var god, og vottepraten likeså. I sommer kom Anne(på landet) og Wenche (knitnetty) og Ann på besøk til Lillehammer for å se en utstilling på Maihaugen. Vi benyttet anledningen til å knipse noen bilder. Så det var bare Merete (Monstermønster) jeg ikke hadde truffet, da vi ble samla på Sjølingstad "på ordentlig" for første gang på høstens strikketreff. 

Foto: Liv Marie Fostervold
På Sjølingstad viste vi fram vottene for første gang. Vottene som vi hadde jobba oss fram til gjennom noen intense vottemåneder i sommer og høst. Vi har hatt en  hemmelig, eventyrli vottegruppe på Facebook, der vi har vist fram votter, diskutert votteanatomi, mønsterskriving, kommaregler, rettskriving og mye annet votterelatert og kanskje litt ikke så votterelatert av og til. Moro har det vært! Og det har jeg skjønt på kommentarene i dag at vises i boka også.Så litt fakta: Boka inneholder sju vottemønstre, flere kommer både i barn- og voksenstørrelser, noen også i herrestørrelser. Så her kan det bli julegaver til hele familien!

I kapittelet «Vott strikk deg!» kan du i tillegg lese mer om vottestrikk, vottens oppbygning samt noen nyttige teknikker.


Var du kanskje med på vottemysteriet i september? Da får du boka med 15 kr rabatt, tilsvarende prisen på mysteriemønsteret. Du må da skrive inn en kode når du kjøper boka. Koden fikk du tidligere i dag i en egen melding. Klikk på "buy it now", så "use a coupon code" , skriv inn koden, og "check out".

Boka finner du her, og vår felles votteblogg, "Eventyrlige votter", herFølg med, der blir alle mønstrene nærmere presentert i dagene framover. Vi er overvelda over mottakelsen boka har fått! Det er veldig hyggelig at vottebabyene våre har blitt satt stor pris på, når vi nå endelig har sluppet dem ut i verden! 

Har du en favoritt? Kanskje et par du vil strikke først fordi du har passende garn liggende? Eller kjenner du noen som du tror vil like akkurat en bestemt vott? 

1 kommentar:

  1. Gratulerer med fin vottebok :) Så flinke de er, og så mange flotte oppskkrifter de har laga.

    SvarSlett