mandag 20. oktober 2014

Vinn en vottegarnpakke

I morgen presenteres siste vott ut på Eventyrlige votter, Soria Moria vott. Så da tenkte jeg det var passe å lodde ut litt garn fra garnlageret mitt.Det er Rauma Finullgarn i lilla og beige, en fin kombinasjon, synes jeg. Av den kan du strikke flere av vottene i e-boka vår. Ja, ikke flere par votter, hvis ikke du velger barnestørrelse, men med to farger Finullgarn kan du strikke:

Soria Moria vott

Eventyrblomster

Nøkken (ikke herrestørrelsen, da trenger du mer av bunnfargen enn ett nøste Finullgarn)

Tornerose (barn eller liten damestørrelse, siden dame medium strikkes i tjukkere garn)

Legger du til litt grønt og kanskje en liten rest blått, kan du strikke Blåbærskogen også.

Bukkene Bruse og Reveenka får du lete i restegarnet ditt for å strikke.

For å delta i lotteriet om garnpakka må du kommentere på dette innlegget innen fredag 24.10 kl 18. Fortell om de fineste vottene du har strikka - gjerne med lenke til Ravelry, eller om et par votter du drømmer om å strikke.

30 kommentarer:

 1. Eventyrblomster, jeg syns de to fargene der ber om å få bli eventyrblomster. :) De fineste vottene jeg har strikket? Tja, spør du fireåringen min står disse pinnsvinvottene øverst på listen: http://tovrange.blogspot.no/2013/01/bolla-pinnsvin.html Hun ELSKET dem (og det gjorde muligens noen andre også, for etter én dag i barnehagen var de sporløst borte...) - og det minner meg på at jeg burde strikke noen nye til henne.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med ny e-bok! Jeg er ingen dreven vottestrikker, det er vel ikke så mye mer enn et år siden jeg strikket mine første :-) (smiler litt unnskyldene...) Vottene jeg er mest stolt av tror jeg er et par Selbuvotter fra mine første spede forsøk uti votteverden :-) Mønsteret fant jeg i en gammelt hefte etter min mor, fra 40-årene (tror jeg) der var i alle fall oppskrifter på ting som var egnet i krig og fred. Det var lite forklaringer, og var nok beregnet for mer vottekyndige enn meg, men med litt prøving og feiling og nye utregninger fikk jeg det til. Jeg syns de er utrolig fine selv :-) http://www.ravelry.com/projects/sykris/selbuvotter

  SvarSlett
 3. Fine votter i e-boka, og mye fine farger. Strikkelist er lang. Den ble ikke mindre med disse. Dog, jeg drømmer fortsatt om å få strikket Falkbergetvotten med bildet av Røroskirka.

  SvarSlett
 4. Dei finaste vottane eg har strikka veit ikkje kva skulle vera då det har blitt ganske mange i løpet av 50 år med strikkepinnar. Det siste året har eg hatt lyst til strikka eit par vottar med logoen til Instituttet for sjelesorg som ligg på modum. Har prøvd meg litt på rutepapir men veit ikkje om detter er noko for meg men skal greia det til slutt. I mellomtida får eg strikka vidare på julegåver og då er vottar midt i blinken. Eventyrvottane er jo berre eit eventyr.

  SvarSlett
 5. Tonerose måtte det bli av dette garnet, med "vaffel"vrangbord. De vottene jeg er mest fornøyd med er nok et par torgvanter. se her: http://www.ravelry.com/projects/aase66/en-revant-de-provence---fingerless-mitts

  SvarSlett
 6. Tornerosevottene var i min litt annerledes stil. Egentlig så er jeg veldig fornøyd med alle vottene når de er ferdigstrikkede. Det er en god følelse, og de blir sett på og beundret mange ganger av strikkersken. Pulsvarmerne med mus ble så fine, men samtidig hadde mønsteret betydelige og mange feil. Mange utfordringer, men du verden så moro de ble http://www.ravelry.com/projects/LivToril/squeaky-mittens

  SvarSlett
 7. Mine favorittvotter er havhestvottene til Torirot, fordi de er av fantastiske dyr - som helst skal beskues i det fri. Det krever selvsagt (dessverre) at den som beskuer dem har dykkerlappen - og det er kun til disse jeg strikker denne votten. Jeg er nå på par nr. 2 - men første par kan enda ikke beskues fordi de ligger til vask....

  SvarSlett
 8. De fineste vottene jeg har strikket må bli Soria Moria. Dette fordi jeg rett og slett ikke har strikket så mange mønstervotter. På en god andreplass ligger Let's rock vottene jeg strikket til jul i fjor. De er kanskje mer tøffe enn fine, men mottakeren elsket de! Har dessverre ingen bilder av de jeg strikket, men her er link til de på Jorid sin blogg. http://muffinmamma.blogspot.no/2013/01/lets-rock.html

  Skulle jeg slumpe til å vinne vil jeg gjerne strikke eventyrblomster!

  SvarSlett
 9. Kristin Løytnantshjerte, det er de fineste vottene jeg noensinne har strikket. Mønsteret ditt, Wenche, er nydelig. Jeg har strikket 2 par av disse.
  Når det gjelder boka så synes jeg det blir vanskelig å velge, synes alle votteparene der er nydelige, og ikveld skal jeg på strikkekafe med tema votter, så etter middag er det å begynne på et av parene, sånn at jeg kan skryte av boken.
  link til mine votter på ravelry kommer under her:
  http://www.ravelry.com/projects/NorwayKate/kristins-lyre-flower-mittens-kristins-lytnantshjerter-votter-2
  http://www.ravelry.com/projects/NorwayKate/kristins-lyre-flower-mittens-kristins-lytnantshjerter-votter
  Hilsen fra Kate Fredriksen

  SvarSlett
 10. Verdens vakreste votter er akkurat ferdige. Å jeg er nesten stum av beundring. Elsker sjøstjerner, og elsker å strikke votter.
  www.ravelry.com/pattern/library/hippocampus

  SvarSlett
 11. De fineste vottene jeg har strikket trur jeg må bli regnbuevottene mine, http://www.ravelry.com/projects/ullugla/pearl-chain-mittens. Jeg blir så glad av alle fargene!
  Ellers ligger Nøkken lengst fram i køen av eventyrvottene, så finulla måtte nok gå til den, sjøl om kanskje fargene ikke er skumle nok?! ;-)

  SvarSlett
 12. De fineste vottene jeg har strikka må vel kanskje være disse her: http://www.ravelry.com/projects/Badeand/mice-on-ice
  Jeg elsker å strikke mønstervotter, og Eventyrlige votter står på handlelista straks jeg bare får litt mer strikketid!

  SvarSlett
 13. Det var mitt første vottepar i mønsterstrikk. http://www.ravelry.com/projects/Kraakedans/nhm-2
  Gleden av å se mønsteret vokse frem og stoltheten over de tynne, vakre vottene. En dag skal jeg strikke meg selv mønstervotter i tynt garn, mulig kamgarnet til hifa for det er så mykt.

  SvarSlett
 14. Hei. Gratulerer og takk for nydelig bok. Jeg kommer sikkert til å strikke alle!
  De vakreste vottene jeg har strikket er Smålandsvanten 2012. Den er hvit og grønn, men noen få røde tyttebær. Jeg fant den på Ravelry,
  Jeg har en del totråds hifagarn-Ask, det kan nok blandes med dett vakre Raumagarnet.
  Hilsen Gøril

  SvarSlett
 15. Flott bok!
  Eg hygger meg med blåbærvottane i rognebærfargar for tida.

  Dei penaste vottane eg har strikka, er nok Wenche sine "tvillingstjerner", med "Smålandsvanten som ein god oppfølgjar.

  http://www.ravelry.com/projects/mariannen101/twin-stars-tvillingstjerner
  http://www.ravelry.com/projects/mariannen101/pa-lingonroda-tuvor

  Finull er supert!

  SvarSlett
 16. Jeg er veldig glad i å strikke votter, og var med å strikke Soria Moria vottene. E-boka er kjøpt inn og jeg koser meg med lesing sammen med kaffekoppen på ettermiddagen, det er nok flere av vottene der som skal på pinnene etterhvert.
  Men første par ut blir Fauskevotten, presentert i boka Norske votter av Lillill Thuve, jeg må bare bestemme meg for farger først..
  Blandt vottene jeg har strikket er jeg veldig fornøyd med et par selbuvotter strikket etter tradisjonellt mønster, disse mister aldri sin sjarme http://www.ravelry.com/projects/Kamille/4-herrevott---mans-mitten

  SvarSlett
 17. Tillykke med den flotte bog. Jeg har strikke flere par af dine luffer, og dermed introdukseret hjemmestrikkede luffer på min arbejdsplads. I Danmark ser man eller ikke mange med luffer, men det kan jo vende. Det er sjovt du giver dine luffer navne man kan relatere til.

  SvarSlett
 18. Har har det blitt strikket veldig lite votter. Tror jeg kun har strikket helt enkle tovavotter. Det bør det vel bli en endring på?

  SvarSlett
 19. For lenge siden strikket jeg Torpavotter, enkelt mønster med to farger, og så nappet jeg dem på innsiden etterpå. Mye arbeid, men de var veldig fine og veldig varme!
  Og vinner jeg tror jeg at jeg skal strikke Tornerose... vanskelig å velge med så mange fine mønster...
  Hilsen Torill

  SvarSlett
 20. Hei. Har strikket selbuvotter i nesten alle tenkelige farger. Har tenkt å strikke Tornerose i julegave.
  Mvh. Gunvor

  SvarSlett
 21. Jeg er ikke noen stor vottestrikker, lider for mye av nr 2-skrekk, men nå har jeg lært å strikke to på en gang, så da er jeg mer optimistisk!
  Det er veldig mange fine votter i votteboka, men de vottene som står øverst på ønskelista er Norwegian Totoro mittens (http://www.ravelry.com/patterns/library/norwegian-totoro-mittens).

  SvarSlett
 22. De fineste vottene jeg har strikket var en utgave av selbuvotten på pinne 2,5 til min far.

  SvarSlett
 23. Jeg drømmer om å strikke vottene eventyrblomsten. Synes de var fantastisk fine. Garnet du lodder ut ville jo passet perfekt!

  SvarSlett
 24. Denne fine boka ønsker jeg meg velfij! Jeg har strikket mest ensfarga votter, men det har også blitt noen par selbuvotter jeg er veldig fornøyd med. Paret som passet best har vært sporløst forsvunnet i noen år.

  SvarSlett
 25. Har bare strikka ensfargede tovavotter, men har veldig lyst til å prøve eventyrblomster.

  SvarSlett
 26. Er ingen erfaren vottestrikker, men har lyst til å strikke Eventyrvottene :-) Har strikket et par selbuvotter, og det jeg er mest fornøyd med er at jeg våget å velge farger litt utenfor boksen :-) http://www.ravelry.com/projects/Thorunnl/nhm-5

  SvarSlett
 27. Så fine votteoppskrifter! Jeg strikker mye votter, de jeg liker best/bruker mest er disse: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fiery-mittens

  SvarSlett
 28. Jag älskar att sticka vantar, även fingervantar. De här är jag väldigt nöjd med. http://www.ravelry.com/projects/EvaL8/pelle och http://www.ravelry.com/projects/EvaL8/margareta

  SvarSlett
 29. Har fått ferdig seks par votter til jule- og farsdagsgaver, de fineste er nok Grove. Men nå har jeg bestemt meg for å lære å strikke med flere farger, øver på barnevotter nå, og etterhvert skal jeg strikke Soria-Moriavottene. =)

  SvarSlett
 30. Hmm, tror de fineste vottene jeg har strikka må være Annes blomst av Wenche Roald: http://solkyststrikk.blogspot.no/2013/06/votter-annes-blomst.html
  Også er jeg veldig fornøyd med mine Soria Moria :)

  SvarSlett