fredag 24. oktober 2014

Vott meg her og vott meg der - trekning av vottegarnvinner!

Det har vært så morsomt å lese alle kommentarene på forrige post! 29 kommentarer ble det som fikk være med i kveldens trekning. Noen har strikket mange votter, og kan ikke finne en favoritt, andre har bare såvidt prøvd seg på vottestrikking. Noen votter var kjente for meg, andre nye. 

Jeg synes det er morsomt med votter fra bestemte steder, som Falkbergetvotten fra Røros. Jeg fant to prosjekter på Ravelry, her er det andre. Og en artikkel fra Rørosnytt, pussig nok uten bilde av votten, der det fortelles at mønsteret er laget av Eva Evenmo. Hvis det stemmer som det sto på Ravelry, at mønsteret med garn selges på Ratvolden, dikteren Johan Falkbergets hjem litt nord for Røros, synes jeg kanskje det er litt vanskelig tilgjengelig. Men desto mer eksklusivt, da. Ett annet, delvis stedstilknyttet, nydelig vottepar, er vottene som vant konkurransen "Smålandsvante 2012". Aase har strikket mine Provencevotter, eller torgvanter, så det er jo også på en måte et mønster som er knytta til et sted, eller i hvert fall et område. Og så er det en som har lyst til å prøve seg på å lage votter med logoen til Modum bad. Det kan jeg forstå, for det var en vakker logo

Wenche sine votter er populære, Kate har strikka et vakkert par, Marianne et annet. Og i siste liten slengte Veronica seg med, hun har strikket disse vakre vottene.

Så er det zoologisk avdeling: To har strikket musevotter, søte begge to, og veldig forskjellige. En mus her, og en mus der.  Annes favoritt er havhestvottene, som hun bare strikker i gave til de som har dykkerlappen, så langt har hun strikket to par. Andre dyrevotter som har vært favoritter, er pinnsvinvotter. Og søte kattepuser.

Elsket av mottakeren, ble rocka votter strikka etter dette mønsteret! Og sikkert også Regnbuevottene, hvis ikke strikkeren beholdt disse selv, kanskje. Mimouna har strikket et annet fargerikt par - herlig! EvaL8s Margareta-vanter er utrolig vakre, med roositud-mønster, en teknikk jeg ikke har forsøkt meg på ennå.

Selbuvottene holder stand, både Synnøve og Kråkedans kasta seg ganske raskt ut i selbuvottestrikking som ferske vottestrikkere!


Plyshai drømmer om å strikke Totoro Norwegian mittens, og Torill nevner Torpavotten. Den ser sånn ut, for de som ikke kjenner den. (De likner veldig på New Foundland mitts - kanskje var det noen torpinger som dro over Atlanteren til New Foundland en gang i tida?)

Masketroll er i full gang med julegavevottestrikking!Men, lurer du kanskje, hvem er vinneren av garnet?

Skal vi se... Random.org valgte et tilfeldig tall mellom 1 og 29, det ble .... 3 et fint, eventyrlig tall!
Og kommentar nummer tre - det var fra Tantekaramellen "Fine votter i e-boka, og mye fine farger. Strikkelist er lang. Den ble ikke mindre med disse. Dog, jeg drømmer fortsatt om å få strikket Falkbergetvotten med bildet av Røroskirka."

Send meg en melding med navn og adresse, så jeg får sendt deg premien. Du finner meg for eksempel på Ravelry, som torirot, eller torirot design på Facebook. 

2 kommentarer:

  1. Så flott at du klarer å få alle oss inn i ditt blogginnlegg, selv uten at vi var vinnere! Gratulerer til vedkommende som skal strikke Falkbergetvotten! :-) Morsomt, - og god helg!

    SvarSlett
  2. Gratulere til vinneren! Så mye flotte votter! Må nok strikke meg et par når jeg kommer tilbake til vinteren, her nytes sol og varme i Houston, skal besøke quilte og strikke butikker idag, neste uke er det den store quiltefestivalen på programmet! God helg til deg og Happy Knitting!

    SvarSlett