fredag 19. september 2014

Fruktbart fargesamarbeidNoen som husker "Regnbuefebruar" hos Pinneguri? Det foregikk i februar i år, i gruppa hennes på Ravelry. Jeg som elsker regnbuefarger måtte jo være med på det. Det var masse premier, og jeg var så heldig å vinne et håndfarget nøste fra Ninapetrina.

Det tok sin tid før jeg klarte å bestemme meg for farge. Jeg fant ut at jeg ville ha to farger med sterk kontrast, og endt opp med gult og lilla, uten at jeg fant akkurat nyansene jeg ville ha blant fargene hennes. "Kan du ikke sende meg noen bilder av fargene du ønsker deg, så kan jeg farge opp noen alternativer til deg," spurte Ninapetrina da.

Som sagt så gjort. Resultatet ser dere her. Fargene er fantastiske, og garnet er utrolig godt og mykt, og herlig å strikke av. Halsen bare fløy av pinnene. Den fikk til slutt navnet "Colorina", en kombinasjon av farger - "cowl" - Nina... Den kan strikkes smal eller bred eller midt i mellom, og du kan lage den så lang du vil. Den er utrolig myk og deilig å ha på seg, så jeg gleder meg til det blir litt kaldere i været. Garnet heter Ninapetrina Mellomtykk Merino, og det kommer til å bli garnpakker med mønster å få kjøpt hos henne. Garnet anbefales på det varmeste om du ikke har prøvd det. Ellers får du kjøpt mønsteret på Ravelry, foreløpig kun på norsk. 

Nina har prøvestrikket mønsteret. Øverst ser dere hennes versjon der en av fargene har lange fargeskift, den er smal og går to ganger rundt halsen. Under har hun brukt nesten to fulle nøster (200g) og strikka en bred hals.

6 kommentarer:

  1. Ja! Og ja til mer samarbeide mellom oss som holder på med dette.
    Fint navn, fin hals, fine farger. Fine damer :D

    SvarSlett
  2. Enig med første taler!!! Så stilig - og ikke noe gleder meg mer enn farger i norsk design!!!! Lekker hals!!

    SvarSlett