torsdag 30. mai 2013

Nytt mønster: Teppet Blomekrans!

Pinneguri, som prøvestrikket  Blomekransvesten, spurte meg pent for en stund siden om ikke jeg kunne lage et mønster på vognteppe/babyteppe, for det hadde hun lyst til å strikke. Vanskelig å si nei til en sånn forespørsel! Så jeg satte meg ned med blomster og kalkulator, og fikk sendt av gårde et mønsterforslag. 

Mange tusen masker senere er teppet ferdig!   Vakkert, ikke sant?  Pinneguri gjorde en vellykket vri på mitt mønsterforslag, ved å snu mønsteret om en blomsterrad i midten, slik at det ble symmetrisk på hver side. Fine bilder har hun tatt også!


Mønsteret er nå gjort ferdig og kan kjøpes via Ravelry, for 4 $, ca 24 kr. 


Det kommer i tre størrelser: 
Vognteppe 71 x 69 cm
Lite babyteppe 82 x 79 cm
Stort babyteppe 94 x 96 cm

Strikkefastheten er 27 m og 33 omg  på 10 x 10 cm, men det er ikke vesentlig for resultatet om strikkefastheten er litt annerledes. Pinneguris vakre teppe er strikket i Wollmeise. Det kan selvfølgelig strikkes i mange andre garn, Kauni fungerer bra, vil jeg tro, Finullgarn eller Shetlandsgarn også, eller andre typer sokkegarn. Teppet er selvfølgelig strikket rundt, og kantmaskene er plukket opp til slutt. Dette er den største versjonen av teppet, så det ble mange masker. Kanten er en variant av en kanttype beskrevet på  The Purl Bee. Jeg har endret litt på hjørnene sammenliknet med denne beskrivelsen, og den strikkes over en del flere omganger siden garnet er mye tynnere. 


Tusen takk, Pinneguri, for ide og prøvestrikk!
Og takk for bilder. Alle bilder er lånt fra Pinneguri. 

4 kommentarer:

 1. Knallfint teppe!!! Så gøy å se dine design - og å vite at flotte norske designere kommer med nye kreative design til oss strikkere!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar!

   Slett
 2. Helt nydelig. Pinneguri er jo en teppe-mester og jeg forstår godt at hun så et teppe i en av dine flotte mønster.

  - Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Teppe-mester er ordet! Veldig hyggelig at hun ville strikke et blomekransteppe.

   Slett