søndag 28. februar 2016

SjølingstadkoftaDenne kofta er inspirert av eikeskogen og elva ved Sjølingstad Uldvarefabrik, av de vakre teppene de vever der og av de flotte fargene i garnet deres. Den har vært ferdig lenge, noen av dere så den kanskje på strikkedagene på Sjølingstad. Nå, et par måneder før årets koftefest, som i år går av stabelen delvis på Sjølingstad Uldvarefabrik, er mønsteret endelig klart for salg! Du finner det på Ravelry. 


Det er vel kanskje ikke den første mønsterstrikka kofta man strikker, og det er kanskje ikke TV-strikk heller, men morsom å strikke syns jeg den var. 


I mønsteret har jeg brukt flere mønsterfarger, to nyanser av henholdsvis rosa og blått på slyngrose- og fuglebordene, tre nyanser av grønt på eikebladene. Kofta blir også fin om du velger færre farger, se for eksempel Wenches fine kofte som hun teststrikka for meg. Hun brukte Hifa Pelsullgarn, så hennes kofte er sikkelig tjukk og varm. Ann har har også teststrikka - hun valgte Finullgarn, det ble også bra. Jeg tror den også ville bli fin i tynnere garn som for eksempel Shetland Soft eller Karmin Supersoft. 

Men så klart er mønsteret skrevet for garn fra Sjølingstad, nemlig Sjølingstad 2-tråds, som er et nydelig garn. Judith har teststikka kofta i dette garnet, hennes kan du se her


Kofta strikkes ovenfra og ned, du starter altså med kragen, som strikkes fram og tilbake. Når kragen er ferdig, setter du av masker på hver side til knappestolpe, legger opp masker til klippekant og strikker videre rundt. Nakken formes med forkorta pinner. Deretter strikkes rundsalen med vanndråper og slyngrosemønster. Etter slyngrosene deler du til bol og ermer, og strikker bolen ned til vrangborden. Midjen formes ved hjelp av tynnere pinner. Knappestolpemasker plukkes opp og stolpene strikkes fast til bolen nedover til vrangborden. Vrangborden strikkes så fram og tilbake sammen med knappestolpene. Til slutt strikkes ermene rundt.

2 kommentarer:

  1. Den er så fin! Tusen takk for at jeg fikk prøvestrikke, har fått så mye skryt for den.

    SvarSlett