tirsdag 11. november 2014

Her er Eventyrlua!

Bilde: Ann Myhre
Lue: Annepaalandet

Eventyrblomstene fra disse vottene tigde og ba om å få boltre seg på ei lue. Der fikk de selskap av bladranker, fargene bytta litt plass, og rillestrikken fra vottemansjetten vrengte seg rundt og ville ha striper andre veien også. Anne og Wenche i Vottelauget var ikke vonde å be om teststrikk, og vips var mønsteret klart.  


La oss håpe dette ikke er den onde dronningstemoren som skal forgifte Snøhvit!


Tilbake til lua: Min turkise og hvite lue er strikka i to ganske like garn, fra hver sin produsent, nemlig Ask fra Hifa (turkis) og Sjølinstad 2-tråds (hvitt). Lua strikkes som vanlig rundt, nedenfra og opp. Kanten strikkes bare med en farge om gangen, vanlig rillestrikk med horisontale striper, og ved å ta masker løst av blir det også vertikale striper, omtrent som en tofarga vrangbord. 

Bilde: Ann Myhre
Lue: Annepaalandet

Mønsteret gir instruksjoner for to forskjellige modeller, en vanlig lue, og en videre lue, som en alpelue. Anne har strikka en vanlig lue. Hun var redd kanten skulle bli for løs, så hun strikka den ekstra stramt. Resultatet ser der her, helt passe til ei lita snuppe på 3 år. Anne har blogga om lua her. Lua hennes er strikka i Rauma Tumi, en ull/alpakka-blanding som jeg også har prøvd, og det funker bra på luer.



Mønsteret bytter om fargene på panelene med blomster og bladranker, men det går fint å holde seg til samme bunnfarge også, som Wenche  har gjort. Hun går vinteren i møte med matchende eventyrlue og votter. Settet er strikka i Ask fra Hifa, et av mine favorittgarn. 

Bilde: Wenche Roald
Tusen takk til Anne og Wenche for super teststrikk og takk til Ann også for lån av bilder. 
You are the best!

Får du også lyst på en eventurlue? Mønstersida på Ravelry finner du her.
Eller gå rett til Paypal via kjøpeknappen under.


3 kommentarer:

 1. Veldig forseggjort! Likte spesielt godt settet på det siste bildet, nydelig rødfarge!

  SvarSlett
 2. Så vakre luer! :)
  Veldig artig med den vrangborden synes jeg :)
  Håper du får en herlig dag :)

  SvarSlett
 3. Vedlig fin lue! Og så gøy å se hvor ulik den blir i forskjellige fargekombinasjoner, og valg av bunnfarge.

  SvarSlett