søndag 29. mai 2016

Norsk sommer

I går så jeg skogstorkenebb, og da er det sommer, synes jeg!



Blomstene strikker jeg inn i babyteppet "Norsk sommer". Det er grønt og fullt av blomster, som den norske sommeren. Garnet er ren ull, for den norske sommeren kan jo også være litt kjølig, og da trenger små babyer et ullteppe. Eller kanskje trenger mammaen et sjal over skuldrene? 
Omgangene begynner å bli uendelig lange, men jeg skal nok bli ferdig før sommeren er omme. 



Den spede begynnelsen - vårblomster!   
Hestehov, blåveis, vårpengeurt, hvitveis, løvetann.



Utover i mai kom maiblom, forglemmegei, korsknapp, tjæreblom, fiol. Og på pinnene nå - 544 masker med skogstorkenebb!

tirsdag 3. mai 2016

Vottene Sjeherasad

Sjeherasad er eventyrfortelleren i Tusen og én natt. Natt etter natt forteller hun eventyr til den onde kongen. Det heter seg at på denne måten redder hun sitt eget og mange andre unge kvinners liv.




Da jeg lagde disse vottene lot jeg meg inspirere av bilder av vakre henna-malte hender. Et raskt google-søk viser mange muligheter


Vottene Sjeherasad er strikka etter mal for tradisjonelle selbuvotter, med tommelkile i håndflata, og spiss topp.  Originalvottene er strikka i naturfarga Selbu 2-tråds ullgarn, fra minispinneriet Selbu Spinneri, et hyggelig bekjentskap.


Judith har strikka sine votter i vakre, eksotiske krydderfarger - karri og paprika!


Strikker du Vottelaugets votter i mai? Disse eller andre, med teknikken løkkestrikking - med magisk løkke, eller "magic loop" som de sier på engelsk. Da kan du bli med på #magiskemai! Les mer på bloggen til Vottelauget, eller i Facebook-gruppa vår Vottelauget og eventyrvottene