søndag 20. juli 2014

En luehistorie

- Mamma, jeg ønsker meg en sånn lue som K har, sier yngstemann. 
- Ok, sier jeg, og tar en titt på lua til kompisen som ligger i gangen. En stripete lue med rullekant, i tjukt garn. Det skal vel la seg gjøre. 
- Jeg kan sikkert strikke en sånn lue til deg, sier jeg.
- Det trenger du ikke, det gjør mamma'n til T. 
- ?
- Jeg må bare si til T hvilke farger jeg vil ha. 
- Javel?


Etter noen dager kom han så hjem med ny favorittlue, strikket av mamma'n til T. 
- Hun har sikkert stikka til halvparten av gutta i klassa allerede. 

Så jeg syntes at mamma'n til T fortjente en lue hun også. Jeg valgte å lage en lue over samme modell, med rullekant og striper, men litt tynnere garn og litt mønster. Slik ble den:


Den er strikket i noe garn jeg hadde liggende, Drops Merino i koks og ubleka, og det oransje er Drops Lima, tror jeg. Det kommer mønster etterhvert, så hvis noen har lyst til å teststrikke, er det bare å melde seg. 


Og mamma'n til T ble glad for den nye lua si. Den passa fint. Jeg har kalt den "Pytagoras", på grunn av  trekantene i mønsteret, men også fordi mamma'n til T tilfeldigvis er mattelæreren til eldstemann. 



torsdag 3. juli 2014

Sommerstille sommersysler

Det har vært stille på bloggen siden det trivelige treffet på Maihaugen. Men det pusles da med litt av hvert, blant annet heklebrikker. Sommer er hekletid, skrev jeg i fjor. Jeg planla en pute, som skal bli ferdig en gang, det er bare å sy den sammen som står igjen. Og i fjor lovte jeg også bort mønster på en gryteklut. Det har ikke blitt noe av ennå, og for å være ærlig tror jeg ikke det blir. Det er utrolig knotete å skrive heklemønstre, synes jeg. Men hekling er hyggelig, så det blir det nok fortsatt litt av fra tid til annen, men uten mønsterskriving.



Jeg titter nok innom senere i sommer også, men til da, ønsker jeg alle en riktig 

god sommer!